Ljeto

No comments yet

Čujete li Vi mene dok ja pišem?
Šalu na stranu, uvijek kada nešto čitam u glavi čujem naglasak ili dijalekt koji mi odgovara uz pročitano.
Obzirom da već znate da sam iz Dalmacije, preciznije Splita, čuli Vi mene ili ne, ljeto sam provela na plaži.
Da, da, na plaži cijelo ljeto, čak i po kiši.
Plaža je moja, reći ću i naša pri čemu mislim na sebe i djecu, hit ljetna destinacija.
Ne, nisam nosila oko despasita, despuhita i ostale beštije, nosila sam 3 koluta, torbu, još jednu torbu s perajama i maskom te u ustima neizostavni detalj – ključ od auta.
Ups, pardon zaboravih na malenu, i ona je bila negdje na meni prilikom svakog iskrcavanja na plažu.

Na plaži je super.
Ako dođete dovoljno kasno imate gdje parkirati jer su dobre majke već krenule doma s djecom (a ja sam tek stigla), ako stignete dovoljno rano imate društvo tih dobrih majki jer misle da ste jedna od njih.
Mi već imamo svoju lokaciju, i to lokaciju koju ne trebam rezervirati ručnikom ili prljavom pelenom večer prije. Lokacija je u hladu, tamo u kasnijem terminu nema nikoga jer se koke prže na suncu, a u ranijem vam one već spomenute dobre majke naprave metar kvadratni mjesta da se iskrcate s koferima i djecom.
Djeca vole plažu, cure vole plažu na moje oduševljenje, jer i mama voli plažu.
Mama bi se bez djece sigurno naslikavala na bezparitu i trackala pekmezom od suhih šljiva za brzo prljanje odjeće i ručnika.
Ali, mama ima djecu i djeca su uvijek s mamom.
Ne bunim se, nemojte to pomisliti, obožavam svoju djecu, kao što vidite nepresušna su inspiracija.
Na plaži se djeca umore, naravno skaču, pužu, jedu kamenje, jedu ostatke tuđe hrane, jedu kremu za sunčanje faktor +657, skaču još malo, plivaju, rone, prskaju i onda spavaju… spavaju bez mrdanja po dva sata, a što majci više treba od mira i odmora, puna dva sata.
E pa majci tada treba starije dijete koje se nije umorilo dovoljno.
Tada u kućnom redu i miru majka i starije dijete vježbaju matematiku, naravno da ne, tada nas dvije igramo uno i jedemo sladoled.

Preko ljeta ljudi mršave od vrućine, ja ne, ja nisam čovjek 🙂 , meni preko ljeta padne šećer pa apsolutno moram dnevno pomesti do litre sladoleda, prvorođena se ne buni, već je naučila: kada seka zaspe ona trči po sladoled i dvije žlice jer tko je vidio lijepe posude za sladoled iz regala koristiti u skladu s namjenom.

Volim ljeto.
Pusa od mame


Ostavi svoj odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *