Ljubav zvana Mali anđeo

No comments yet

Dora je nastala zadnji semestar zadnje godine fakulteta, bila je to trudnoća o kojoj nije trebalo voditi posebne brige, školska ili fakultetska 🙂 , ali uz brige koje su me morile paralelno srećom pa je bilo tako. Brige zvane kolokviji, seminari, ispiti i na kraju diplomski rad. Uz sve to što sam obavljala sama živeći u Rijeci za koju me vezao fakultet nisam stizala uživati niti se uživjeti u trudnoću.

U Split sam se vratila u 7. mjesecu trudnoće, a tada je trebalo urediti i useliti u stan s mužem. Opet, trudnoća pada u drugi plan. Robicu smo naslijedili, a zahvaljujući popisima koje sam uspijevala pronaći na netu donekle sam se i pripremila za dolazak bebe.

Prve bebe. Jedine bebe koju sam tako malu u životu vidjela.

Mislim da niti ne moram pisati kako je dolazak Dore bio pravi šok. Iskreno pomalo sam je se bojala. Trebalo mi je dobrih mjesec dana da se naviknem na nju i da koliko toliko otjeram strah. Kako je vrijeme odmicalo tako sam počela uviđati da mi nedostaje mnoštvo stvari koje su mi bile neophodne za bebu.

Hmm… 5 tetra pelena apsolutno nije dovoljno, posebno ako je beba halapljiva, a mlijeka ima i za susjedinu. One nisu samo krpa koju ćete prebaciti preko ramena da vas dijete ne izbljucka, već su podloga kada skidate dijete kod pedijatra, podloga u kolicima (lakše je oprati tetru nego navlaku kolica), podloga u krevetiću pod glavom (ja stavim jer mi je jednostavnije maknuti tetru kao dijete bljucne po noći nego mijenjati čitavu posteljinu da ne leži u tome).

Švedske pelene s umetkom su puno zgodnije i praktičnije od starinskog povijanja s tetrom pa još jednom, pa onda nekom pelenom s konopčićima koja se veže, tako možete biti sigurni samo u jedno, a to je da ćete vašu bebu presvlačiti samo i isključivo vi i nitko drugi. Realno za to trebaju upute za korištenje.
U ručnike baš za bebe – tu istu bebu možete umotati možda prvih dva mjeseca poslije toga joj/mu nogice veselo proviruju.
Vreće za spavanje – koja beba ih prihvati ta majka mirnije spava jer se ne mora svako malo buditi da provjeri je li se beba otrkila ili ne, ali one koje možete kupiti su ili predebele ili pretanke, nema sredine.
Krštenje, more kiča, potraga u nedogled. Ne, ne želim satensku mini vjenčanicu, ne, ne želim krinolinu, ne ne želim. Želim diskretnu haljinicu šesnu i lijepu i kaputić i kapicu koja ne izgleda kao da je ispala iz romana Jane Austin.

Skeptična prema internet prodaji, ipak je to bilo prije 5 punih godina kada nisam vladala paypalom, asosima i ostalim finim blagodatima trgovanja iz naslonjača naišla sam na Mali Anđeo Butik na facebooku i odlučila naručiti prvu stvar; upravo vreću za spavanje. Stigla je u rekordnom roku i tada se rodila ljubav.

P.s za Dalmatince je poznato da su jako lokal patrioti, a pomalo domoljubi, pa kad sam vidjela da pomažem domaće poduzeće kupnjom postalo mi je još draže.

Beba Dora sada ima 5 godina i još se cijela može omotati ručnikom iz kolekcije Mali Anđeo.

…….Nastavit će se.


Ostavi svoj odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *